Algemene tips en aanbevelingen voor uw Roestvrijstalen RVS pannen.

• Indien u roestpuntjes op uw RVS pan of bijvoorbeeld messen heeft dan kunt u het
RVS behandelen met Staalfix, te koop in iedere supermarkt, maak uw pan hierna
direct weer goed schoon.
• Als een kookpan witte vlekken of kalkaanslag vertoont, kunt U deze reinigen met
schoonmaakazijn, of zelfs met azijn uitkoken. De kalkaanslag zal geheel weg zijn
en de pannen lijken weer nieuw!
• Tegen het aanbakken in RVS koekenpan of hapjespannen zonder anti
aanbaklaag hebben wij enkele tips:
- Leg het vlees op tijd uit de koelkast. Koud vlees bakt namelijk sneller aan.
- Verwarm de pan een paar minuten leeg voor op een middelmatige stand. Doe
daarna de boter of olie in de pan, en laat dit goed warm worden. Doe daarna het
vlees in de pan. Beweeg het vlees in de olie direct door de pan heen en laat het
vlees gelijk dichtschroeien, laat vervolgens de andere kant dichtschroeien, en bak
uw vlees naar eigen wens.
• Een RVS (koeken) pan bereikt eenvoudig een hoge temperatuur en is daardoor
prima geschikt voor het braden van vleesgerechten. De RVS koeken pannen zijn
hierdoor minder geschikt voor eiwitrijk of meelrijk voedsel als bijvoorbeeld vis,
eieren, tahoe, flensjes en pannenkoeken, deze zullen snel aanplakken of zelfs
aanbranden. Het is eenvoudiger voor dit soort producten voor een pan met
antiaanbaklaag te kiezen.
• RVS pannen hebben in de regel een hekel aan zout, het advies is pas zout toe te
voegen als het gerecht aan de kook is gebracht, of rechtstreeks op uw voedsel,
hierdoor blijft uw RVS pan langer mooi, en krijgt u geen “zout-putjes” op de
bodem.
• RVS pannen kunnen gewoon worden afgewassen met een afwasmiddel en een
afwasborstel, of in de vaatwasser. Als er voedsel is aangezet op uw panbodem,
dan kan u de pan eerst laten weken of eventueel uitkoken met een sopje van
(sodahoudend) afwasmiddel, of met water en een beetje soda erin (nooit bij
aluminium pannen). Of oma’s trucje, water + beetje biotex voor een nachtje.
• RVS pannen kunnen prima in de vaatwasser. Het is wel zo dat sommige
reinigingsmiddelen de kunststof handvaten lelijk kunnen maken op den duur,
waardoor deze wellicht sneller aan vervanging toe zijn.
• Indien een RVS pan ernstig aangebrand is kan u de noodmaatregel gebruiken en
de binnenkant van uw pan schoonmaken met een roestvrijstalen pannenspons,
(alleen de binnenzijde, de gepolijste zijkant zal beschadigen met krasjes
hiermee.)
• Indien u uw RVS pannen wilt onderhouden dan is het mogelijk deze af en toe een
keer lekker op te poetsen met Staalfix, hierdoor zien ze er weer “als nieuw uit”
• Laat de RVS pan nooit lang leeg op uw kookplaat staan, hierdoor zal de RVS
bruin verkleuren/verbranden wat niet meer te herstellen is.
• Tip: wanneer is uw RVS koekenpan, braadpan of wok echt heet?
Laat een paar druppels water in de RVS pan vallen, als de druppels in de pan
springen dan is de pan precies heet genoeg, blijven de druppels gewoon water
dan is de pan onvoldoende heet, verdampen de druppels direct dan is de pan te
heet.
Deze RVS pannen tips gelden ook voor de Tri-Ply (RVS pannen)

> Klik hier om de hoge kwaliteits RVS Tri Ply Pannen te bekijken.

© 2007 - 2020 Keukenwarenhuis.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel